Rollator.

Ni har väl märkt att det vimmar av Rollatorer överallt, på bussar på tåg och i städerna och i affärerna. Detta fantastiska hjälpmedel är väl en av de bästa som hänt oss gamla.Förr kom ju aldrig de gamla, lite handikappade ut på egen hand, de var beroende av andra hela tiden.  Nu är det bara att greppa hantagen på Rollatorn och gå ut i det fria, spelar ingen roll om man är lite vinglig på benen eller opererad för diskbrock eller andra okommor. Man har sin stol med om man blir trött bara att sätta sig och vila en stund.
Jag har själv en Rollator jag fick den med mej från lasarettet 2006. Har då väntat på en ryggoperation i två år, och väntan blev för lång så närven gick av i ryggsluttet med påfölj att jag fick en s.k.droppfot. Jag kunde inte gå utan åkte opp akut till Lasarettet i Västerås, Jag var ju livräd att jag inte skulle kunna gå för egen maskin, men Läkaren
sade att nervverna hittar säkert varandra de växer med en mm om dagen. Men icke,  mina närver växte om varandra så min droppfot finns kvar 10 år efter händelsen. Men jag har vant mej det är min bästa vän, tack vare den sköter jag nästan allt själv.Jag reser dit jag vill och blir det besvärligt hjälper min dotter Anne-Sofi mej att handla och åka till doktorn mm. Men helst vill jag sköta allt själv så länge det går. jag känner mej fri med Rollatorn , det  är enkelt att kliva på  och av bussarna. Jag har även rest  utomlands. Till Turkiet reste jag ensam ,men där var min yngsta dotter Kerstin med famil, hem hade vi sällskap. Jag har varit i Puorto Rico ett par ggr och haft Rollatorn med, jag har då haft barn och barnbarn där,som ställt opp, och en resa var Anne-Sofi o Gotte med och han bar min rollator opp och ner för trappor och opp på båtar och av, så inga problem. Jag behöver inte avvara några resor för det. NU i augusti reser jag till Grekland till en liten stad som heter Loutraki där jag själv bodde ett år på 80-talet, och där min syster bodde i 25 år.. Där hittar jag och kan flanera själv, jag har ju min dotter Anne-Sofi och hennes sambo Gotte med så jag vet att det kommer att gå bra. Det finns mångga som skäms över att skaffa en Rollator, gör inte det för ni kommer inte att ångra er.